Frågor mars 2016

Nedan följer de frågor jag fick, via mail, i mars 2016.

Fråga 7

Tjena! Först vill jag tacka för en riktigt inspirerande blogg, hoppas du fortsätter! Sen hoppas jag du orkar med en noobfråga 🙂

Det var tack vare dig jag fick upp ögonen för formulan. Jag ville bara höra med dig hur mycket du investerar per månad i förhållande till ditt startkapital. Jag har i dagsläget ca 200 lax (inget i aktier än), men en relativt låg månadsinkomst.

Förutsätter formeln att man har en stadig månadsinkomst, eller räcker det med en högre startsumma? Ska man gå in med allt på en gång enligt formulan, eller ska man portionera ut sitt startkapital?

Sjukt stort tack på förhand!

Svar:
Så kul att du hittat hit och spännande att du inspirerats av formeln.

Inget är ju säkert i aktierna värld men jag tror starkt på den här formeln, i alla fall i relation till sina jämförelseindex.

Lite beroende på hur du lägger upp det (antal aktier och vilka marknader) skulle jag, om jag var i dina skor, investera mellan 5000-10000 i månaden. På så vis får du in mellan 25-50% av ditt kapital i formeln.

Resterande del kan du lägga på annat än aktier alternativt bara köpa typ Avanza Zero eller liknande.

Min högst personliga rek just nu är dock att lägga en del av det i guld. Dels för riskspridning men också för att jag starkt tror på det de kommande 1-3 åren. Hör gärna av dig hur du går vidare. Man lär sig alltid något. Även om av nybörjare.

Och kom ihåg två saker angående hur du mäter om du lyckas:
– du bör hålla på minst 10 år
– du måste veta vilket index du jämför dig mot (att mäta mot att gå med vinst jämfört med vad du investerat är ingen bra jämförelse)

Fråga 8

Hej

Har precis läst boken och tycker metoden verkar intressant. Har du hittat någon annan tjänst än börsdata där man kan få fram de rätta nyckeltalen?

Svar:
Nej, jag har inte hittat någon annan tjänst. Förutom den “officiella” siten: www.magicformulainvesting.com men den täcker ju bara in USA då förstås.

Berätta gärna om du lyckas hitta någon annan sajt!