Om mig och sidan

Välkommen till Magiska formeln

Magiska formeln stötte jag på först 2014 men jag har alltid varit intresserad av aktier. Jag köpte faktiskt mina första 2 (ja, 1 aktie i respektive bolag!) aktier – en SAAB och en Asea (numer ABB) – 1988, 8 år gammal. Investerat aktivt har jag gjort mer eller mindre sedan 16/17-årsåldern. Jag har köpt in mig på sådant jag själv har trott på men i ärlighetens namn: det har främst styrts av magkänsla. Djupare aktieanalys eller kunskap om hur marknaden fungerar har inte funnits med alls. Resultatet har varit väldigt varierande men troligen hade jag haft det bättre ekonomiskt ställt om jag låtit bli att investera…

Jag har alltid läst och lyssnat på olika bloggar kring aktiehandel. Hösten 2013 snubblade jag över Joel Greenblatts bok “The Magic Formula” och blev ovanligt intresserad. Efter att ha läst lite mer om Joel och hans formel, funderat lite och talat med vänner och familj bestämde jag mig, våren 2014, att jag skulle göra ett långvarigt test. Detta trots att de allra flesta jag pratade med sa att det väl måste vara hål i huvudet att följa en strategi som hette ‘The Magic Formula’/”Magiska formeln”. Jag har hittat några andra bloggare som har tänkt göra samma sak men ingen (i alla fall i Sverige) verkar ha fullföljt sina tester i mer än nåt halvår eller år.

Så det är mina försök att investera enligt den Magiska Formeln som bloggen ska handla om.

Undrar du förresten hur formeln fungerar? Det kan du läsa om här:
Eller här:
Hör gärna av dig om du undrar något eller har tankar och funderingar! Antingen som en kommentar hör på bloggen eller i ett mail till josef@enskede.net.