Justering efter att Börsdata kuppade in ABB

ABB lämnar plats för Venue Retail Group

I början av augusti sökte jag, precis som varje månad, på Börsdata i deras lista över Magiska Formeln. Lite förvånad hittade jag då ABB så pass högt upp i listan att aktien klev in i min portfölj (vilket jag skrev om då). Som ett par uppmärksamma användare noterade fanns aktien inte kvar i en särskilt hög ranking dagen efter. Snarare tvärtom faktiskt då den istället återfanns på plats 379. Förklaring var att Börsdata hade haft ett inläsningsfel av ABBs rapport och missat en decimal i EBIT (riktigt illa Börsdata!).

Jag har nu justerat portföljen och sålt av ABB och ersatt den av Venue Retail Group. Jag kommer inte redovisa ABB i resultatet för formeln framgent här (men på Nordnet/Shareville ligger den dock förstås med eftersom jag inte kan exkludera köp därifrån). Det blev dock en positiv affär och när jag säljer av aktien så gör jag det till ca 7%.

Venue Retail Group köper jag in för 1,186 kronor per aktie och kommer hålla aktien till augusti nästa år. Aktien har ett intressant förflutet och ger lite skilda grafer baserat på hur långt bak i tiden man söker:

Utvecklingen i Venue Retail Group senaste 3 åren
Utvecklingen i Venue Retail Group senaste 3 åren

 

Utvecklingen i Venue Retail Group senaste 2 åren
Utvecklingen i Venue Retail Group senaste 2 åren

Tiden kommer förstås utvisa om det verkligen var rätt att gå på ett bolag med sådan här utveckling (jag är alltid skeptisk…).

Apropå Nordnet / Shareville så har jag äntligen 2 stjärnor!

Jag har aldrig riktigt förstått hur Shareville räknar ut sin Sharpekvot men till min glädje såg jag att jag hade 2 stjärnor häromdagen. Nu verkar det i och för sig svänga en del upp och ner här men alla skäl att fira är bra skäl.

Magiska Formeln Sharpekvot Shareville
Magiska Formeln Sharpekvot Shareville

Ha en bra vecka!

Mvh,
Josef

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.