Magiska Formeln på Shareville

För er som följer mig på Shareville så har ni kanske märkt att jag gjort några uppdateringar i min portföljstruktur. Jag ville här bara ge lite transparens kring hur jag tänker.

Jag får ganska många frågor från er läsare kring hur man kommer igång med Magiska formeln, vilka marknader man ska investera i och så vidare. Från början var ju min idé att handla aktier i Sverige och USA men jag kompletterade det lite senare även med Finland. Skälet till allt detta var egentligen inte att jag var ute efter att testa magiska formeln på flera marknader utan att jag ville sprida mina investeringar på olika valutor. Jag har ju bokfört dem separat och i alla mina rapporter så behandlar jag dem som 3 olika portföljer. I Nordnet har dock så inte varit fallet utan där har alla köp skett på samma konto. Detta har jag nu åtgärdat.

Därför har jag öppnat två nya ISKer på Nordnet och på mitt konto i Shareville delar jag nu därför tre olika portföljer:

Svenska portföljen:https://www.shareville.se/me/portfolios/215396

Amerikanska portföljen: https://www.shareville.se/me/portfolios/345105

Finska portföljen:https://www.shareville.se/me/portfolios/345104

Portföljer i Shareville
Mina portföljer i Shareville

Varför gör jag detta i Shareville?

Huvudskälet till detta är alltså att ni ska få möjligheten att följa den/de portföljer ni är intresserade. Ni slipper därmed att behöva följa alla mina sälj och köp-transaktioner även för marknader ni inte är intresserade av.

Samt också skapa en bättre transparens av resultaten per portfölj.

En kortsiktig effekt är att det ibland kommer se ut som att jag säljer aktier fast jag egentligen bara flyttar dem. T.ex. så blev fallet så denna månad med Gilead Science och United Therapeutics. Jag sålde dem från min tidigare Shareville-portfölj men köpte dem samtidigt i den nyuppsatta amerikanska portföljen. Så följer ni mina köp och sälj behöver ni vara uppmärksamma på denna effekt kommande 12 månaderna.

Aprils månads blogguppdatering kommer närmsta dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.